2008-11-14 13:28:26• hírek • Szatmár.ro

Vegyesbizottságot hoznak létre

Márciusban román-magyar vegyesbizottságot fognak létrehozni, mely keretében megyénk prefektusi intézményének, a Bihar illetve a Szilágy megyei prefektusi intézményeknek valamint a magyarországi Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatalnak a képviselői fognak tevékenykedni.

A vegyesbizottság létrehozásának első lépése már megtörtént, ugyanis, ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat Radu Bud, Szatmár megye prefektusának, Mircea Ghitea, Bihar megye prefektusának, illetve Andrei Todea, Szilágy megye prefektusának meghívására három napos látogatást tettek megyénkbe és Szilágy megyében az Észak-Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetői: Dr. Kerekes Edit, dr. Rácz János és dr. Csikos Zoltán.

A háromnapos látogatás sajtótájékoztatóval zárult, melyen Radu Bud prefektus beszámolt a látogatás történéseiről, majd pedig dr. Kerekes Edit vette át a szót. Mindenek előtt elmondta, örül annak, hogy Szatmárra látogatott, továbbá fontosnak tartja a határok eltűnése miatti előnyök minél nagyobb mértékű kihasználását, és az együttműködést, melynek egyik fő területe a sürgősségi helyzetekben való szerepvállalás lenne.

Hozzátette, eddig felmérték a romániai prefektusi, illetve a magyarországi közigazgatási hivatalok alárendeltsége alá tartozó intézmények közötti kapcsolatokat, melyek ápolására - mind a magyar mind a román részről - a jövőben nagy hangsúlyt kívánnak fektetni.

Végül szó esett a gyorsforgalmi út építéséről is, melynek megvalósításában sajnos a gazdasági válság is közrejátszik, így elkészültének időpontját még megjósolni sem lehet. Radu Bud hozzátette, optimista, már ami a gyorsforgalmi út megépítését illeti, mivel ez egy sürgősen megoldásra váró probléma, hiszen a hiánya miatt naponta több ezer teherautó száguld át az érintett településeken.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: